top of page
Writer's pictureSvatava Barančicová

Byli jsme na Cenách OSA

Updated: Jun 24



Ochranná organizace OSA udělovala 10.6. 2024 výroční ceny za uměleckou tvorbu. Na slavnostním večeru se sešla řada osobností, z nichž mnohé patří do obou táborů - jak výkonného umění tak autorské tvorby. Jako například členové dozorčí rady OSA Lukáš Matoušek a Michal Prokop (uprostřed), který byl jako interpret před dvěma lety oceněn NŽU cenou Senior Prix za celoživotní přínos kultuře. Na snímku s dvěma čestnými hosty Ludvíkem Bohmanem (vlevo), ředitelem bratrské ochranné organizace Intergram, a Oldřichem Smolou (vpravo), předsedou správní rady Nadace Život umělce.

Předávání Výročních cen OSA se letos uskutečnilo již po devatenácté. Každoročně oceňují přední domácí hudební skladatele a textaře populární i klasické hudby, a to celkem ve 14 kategoriích.

Zlatou cenu OSA za celoživotní přínos obdržel hudební skladatel a zakladatel Moravanky Jan Slabák, který je zároveň držitelem našeho Senior Prix 2022.

Nejúspěšnějším skladatelem a textařem populární hudby se stal Calin, který si odnesl zároveň také sošku pro nejúspěšnějšího streamovaného autora. Společně s Davidem Kopeckým stojí autorsky také za vítěznou populární skladbou roku, kterou je Hannah Montana. V kategoriích vážné hudby se pak nejvíce dařilo hudebnímu skladateli Janu Valtovi.

Všem oceněným autorům gratulujeme! Mnozí z nich jsou také výkonní umělci, proto jsme na této skvělé akci nemohli chybět ani my. 

Celý večer se nesl ve folklórním tónu. Jeho záznam si můžete pustit zde: Výroční ceny OSA 2023 - Výroční ceny OSA | Česká televize (ceskatelevize.cz)

15 views0 comments

コメント


bottom of page