top of page
Writer's pictureSvatava Barančicová

Americký vzdělávací systém mě překvapil


...píše nám studentka zpěvu na Berklee Online Barbora Břízová. Její dopis je možnou inspirací pro další studenty, proto jej citujeme.

"V úvodu mého dopisu bych chtěla Vám, a celé nadaci poděkovat za podporu, kterou jste mi poskytli. Studium na Berklee Online je nesmírně finančně náročné, Vašeho grantu si velmi vážím.

 Moje láska k hudbě a ke zpěvu mě dovedla k rozhodnutí, že se konečně musím pokusit splnit můj sen a získat vzdělání v oboru Voice Performance na jedné z nejprestižnějších hudebních škol na světě, Berklee College of Music/ Berklee Online."


Moje očekávání bylo velké

Moje očekávání bylo velké, ale realita sama ho naprosto předčila. Mám možnost se učit od nejpřednějších hudebních profesionálů a profesorů v hudebním oboru. Mé studium je zaměřeno na zpěv. Mojí lektorkou je Lydia Harrel, přední bostonská jazzová a soulová zpěvačka, herečka a v neposlední řadě lektorka, která již během prvního semestru na Berklee byla schopná otevřít můj hlas do rozměrů, které jsem si předtím ani nemyslela, že hlas vůbec může mít. Je také neskutečně milý a hodný člověk. Učím se kromě  popu a rocku, který byl vždy mému srdci nejbližší prozkoumávat nové styly, jako je blues, jazz, musical theatre. Další semestr mě čeká opera, na kterou se také velmi těším.

 

V rámci volitelných předmětů mám možnost si své studium sama vyprofilovat tak, aby vyhovovalo oblastem mých zájmů. Já si volím cestu psaní písní, skladby a hudební produkce, která se zpěvem úzce souvisí. Naučila jsem se produkovat a vtisknout písním, které píšu větší profesionalitu. Plánuji koncem roku vyprodukovat mé debutové album. Nesmírně se na to těším.

Nahlédla jsem i do tajů muzikoterapie a jejího pozitivního vlivu na lidskou psychiku.


Učíme se podle nejnovějších trendů

Nejvíce mě překvapil americký vzdělávací systém. Je to hlavně učení dle nejnovějších trendů, aktuálního hlasového výzkumu. Výuka je velmi praktická, v hodinách píšeme kreativní texty, písně, učíme se programovat hudbu a výslednou nahrávku také mixovat a masterovat, abychom byli schopni si poradit sami. Škola nás připravuje na konkurenční prostředí, pracujeme i na naší umělecké prezentaci- tvoříme své umělecké CV, prohlášení, tak abychom byli schopni vytvořit své webové stránky. Navíc, což je podle mě nesmírně důležité, škola lidským přístupem profesorů a profesionálů nenavozuje rivalitu mezi studenty, ale podporuje jejich spolupráci a kreativitu.

 

Absolvovala jsem také předmět- Vyučování současného zpěvu a získala obrovský zájem o výuku dnešních dětí tady v České republice.

 

Navíc v semestru, na který jste mi poskytli grant jsem obdržela již 3. poděkování od děkana za skvělé studijní výsledky. 

 

Moc Vám děkuji, že mi pomáháte plnit můj sen!

 

Se srdečným pozdravem,

 

Barbora Břízová



99 views0 comments

留言


bottom of page